Filozofie vinařství

Vína lahvujeme nefiltrovaná, nečiřena, a když ročník dovolí, tak i nesířená. Děláme ryze naturální vína, která budou odrážet svoje terroir a rukopis vinaře. Je to prostě punk-wine.

Hrozny nakupujeme od malých pěstitelů v režimu Bio, od paní Aberlové z Pavlova a pana Peřiny z Lednice. Zaměřujeme se na interspecifické (PIWI) a klasické odrůdy vyšlechtěné v okolí Pálavy.

Vína vyrábíme s co nejmenšími zásahy do nich, každé víno které máme v ruce bereme jako osobnost, která potřebuje prostor a čas pro svůj vývoj. Vína necháváme delší dobu na slupkách, abychom do nich později nemuseli přidávat síru. Lisujeme na sterém vřetenovém lisu, nepoužíváme žádné čerpadla, vše jedeme ručně nebo gravitačně. Následně vína necháváme ležet na hrubých kvasničních kalech v použitých barikových sudech z Francie. Lahvujeme přímo ze sudu do láhve. Do našich vín nedodáváme zpravidla žádnou síru. Veškerá naše vína vyrábíme v malých šařžích, takže kdo dřív přijde, ten dřív pije. 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial